Dag 25,26 en 27: weekend en schoolboeken voor Oasis. 4


De blog iets later dan gepland, gewoonweg omdat ik te druk ben geweest en volop wilde genieten…

Zaterdag 22 juli:

Ik werd al vroeg wakker, de kinderen waren muziek aan het maken buiten.. Aan de ene kant zo leuk om zo wakker te worden, kijk je naar buiten staan ze allemaal te dansen. Daarna ben ik ook naar buiten gegaan en hebben we aardig wat spelletjes gedaan. Gewoon even bij ze zijn. Daarna gegeten, enquêtes voor school uitgedeeld en begonnen aan de ehbo-les, eerst maar is de groep in tweeën gedeeld aangezien het anders echt een chaos zou worden. Zo leuk hoe enthousiast ze waren, ben ervan overtuigd dat sommige doctor of verpleegkundige zouden moeten worden. Vooral veel gelachen aangezien een verband om je arm en een mitella om, toch wel heel speciaal is. Nadat we klaar waren bedacht ik me ineens dat ik nog gesponsorde spulletjes voor ze had. Buiten op een matras alles neergelegd waarbij ze om en om mochten uitzoeken, vooral de notitieboekjes waren populair voor de zondagsschool. Na nog even film gekeken te hebben, ben ik samen met Moses , bewaker Shade, naar een gezin hier in de buurt geweest. De moeder is verlamd en ze hebben meerdere kinderen. Toen ik het tasje aan het oudere meisje gaf, was ze zo blij met de stiften. Onbegrijpelijk nog steeds. Eenmaal terug in Shade chapati gegeten, jammie. Om vervolgens met de meisjes muziek te luisteren . Waarbij ineens het plan kwam om een slaapfeestje te houden. Toen ik zei dat ik dat een leuk idee vond, wisten ze niet hoe snel ze mijn dekbed en kussen moesten halen. Toen ik beneden kwam, was mijn bed al helemaal opgemaakt, te lief! Heerlijk muziek geluisterd en gehangen. De kinderen beginnen zich nu ook te realiseren dat ik bijna ga, waarop er dus veel vragen zijn waarom ik ga en wanneer.. Zoals te raden is, werd het wat laat maar wat heb ik genoten …

Zondag 23 juli:

Ondanks dat het de dag ervoor wat laat was, was het in de morgen heeel vroeg. Ik had nog geen eens zo slecht geslapen aangezien het bed zo lekker lag. Eenmaal klaar ben ik mee naar de kerk gegaan, waar we denk ik vijf uur hebben gezeten. Eenmaal buiten liep Irene lekker te klieren waarop ze zei : ik ben je zusje. Daar kon ik wel om lachen en antwoordde met : wel een klein irritant zusje hoor. Waarop Irene antwoordde: Ja maar ik kan nu nog met je spelen aangezien je straks weg bent en ik je dan weer ga missen.. Slimme Irene toch. Terug in Shade heb ik nog chapati gegeten, laatste keer.. Om vervolgens een verjaardag te vieren . Aangezien verjaardag vieren in Kenia niet echt vaak gedaan wordt , weten ze hun geboortemaand ook niet. Ik had nog niks gezegd dus toen het voor small Peter was, was hij helemaal ontdaan. Ook gek om voor de eerste keer zijn verjaardag te vieren . Super bedankt Dina dat ik dit mocht doen en dat je al zoveel geregeld had! Daarna hebben we gekleurd, gelijmd en armbandjes gemaakt. Om vervolgens met de rest van de groep ehbo-les te doen, wat uitliep op heel veel lachen. Ze hadden namelijk de mitella op ons hoofd vastgebonden waardoor we nu net huismoeders leken. Zulke dierbare momenten. Daarna nog een film gekeken om zo nog een beetje rust in deze drukke dag te hebben.

Maandag 25 juli:

Vandaag ben ik naar het schooltje met de gehandicapte unit geweest, hier had ik armbandjes gekocht en ze zouden deze nog maken. Op het schooltje heb ik nog koeien sleutelhangers en een ehbo-doos uitgedeeld, wat een lieve lerares ! Daarna ben ik naar Nakumatt , de supermarkt, gegaan. Echter hadden ze hier geen schoolboeken zoals bij Tuskys dus ben ik uiteindelijk nog naar een speciaal boekenwinkeltje gegaan. Hier heb ik mede dankzij sponsors schoolboeken kunnen kopen voor oasis. Zodat de straatjongeren wat beter Engels gaan leren en dan ook meer mee kunnen doen in de Keniaanse maatschappij… Terug in Shade gegeten met veel lachen en daarna met Jelle,Marleen en Anne Sophie het straatje in gelopen. Hier heb ik ook mede dankzij sponsoren , een nieuwe decorder voor de tv gekocht. De tv deed het namelijk al 3 weken niet en het is voor de kinderen wel heel belangrijk om het nieuws te zien. Verder heeft Marleen heeft nog nieuwe schoenen voor Cliff gekocht, wat echt nodig was. Eenmaal in Shade waren de kinderen weer aangekomen en hebben Marleen en ik de brieven die Dina had meegegeven, aan de kinderen gegeven. In de avond zou ik met Dorcas en Linet, die nu in groep 8 zitten, gaan eten bij ananas mall. Ik had zoon trek in alles dat mijn ogen groter waren dan mijn maag maar wat hebben we een lol gehad. Gewoon even lekker rustig relaxen. Op de terugweg was het al super donker, waarbij we nog een kleine en vooral veilige race gedaan hebben. Wat natuurlijk ook weer mega lachen was. Eenmaal in Shade nog met de kinderen geweest om vervolgens te gaan slapen.

Bekijk alle foto’s hier.. Al bijna de laatste blog, houdt de website in de gaten!

Liefs Romy.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 gedachten over “Dag 25,26 en 27: weekend en schoolboeken voor Oasis.

  • Joost van Dijk

    Jammer dat het alweer bijna de laatste blog is, leuk om te lezen dat er veel goede en leuke dingen gebeurt zijn en de kinderen veel plezier hebben ,nog een goed verblijf gr Joost

  • Marleen

    Oooh Romy, wat een plezier hadden we in het straatje… ik heb zo met je gelachen… en dat onze motorbiker er eerder was dan de jouwe terwijl je die al veel eerder appte we bleven er bijna in… heerlijk iemand ontmoeten met dezelfde humor.. je bent een echte lieverd.. tot je volgende blog .. btw ik kon je via de iPad van Stanley toevoegen aan mij Kenia groep dus je kan nu alles lezen.. dikke zoen.. mis you

  • Anoniem

    Romy. Wij lezen je blog trouw. Alweer ehbo materialen aan het verzamelen voor de volgend ronde. Heel veel groetjes. Arjan de Kleijn Hulten Bedrijfsopleidingen