De zesde week: bellenblaas en sponsoring Oasis. 1


Hierbij de 6de week, de tijd gaat nu wel heel snel…

Zaterdag 4 augustus:

Na een erg korte nacht was ik dan toch echt wakker, met meteen het besef dat ik nog maar drie weken over heb. Wat gaat de tijd snel! We hebben iemand onze vakantie was laten doen, wat super fijn was en heel tijdbesparend. Het was namelijk best veel was. We zijn nog bij Raymond zijn moeder langsgelopen om wat foto’s te laten zien. Eenmaal terug in Shade heb ik de kinderen geholpen met water sjouwen, wat zwaar! Alle kinderen moeten 30 liter tillen terwijl het nog geen eens heel dichtbij is, ik was na 20 liter al kapot. Heel veel respect voor! Toen ik even boven was kwam Talim al snel naar boven en ik wist meteen waarnaar hij opzoek was. Ik kon het dus niet laten om alle kinderen bellenblaas te geven. Sommige kinderen hadden nog nooit bellenblaas gezien, wat het extra leuk maakte. Voor de rest van de dag vooral rustig aan gedaan, de reis van gisteren hakte er namelijk erg in…

Zondag 5 augustus:

De kinderen hadden vandaag het modellen contest maar omdat ik mijzelf nog steeds niet lekker voelde en dicht bij een wc wilde blijven, ben ik niet gegaan. Ik ben toch eventjes naar het ziekenhuis gegaan om toch mijn bloed te checken voor malaria, gelukkig was dit het niet. Dus wederom met medicijnen voor infectie, pijnstillers en ORS (zoutoplossing) naar huis. Nu hopen dat het snel beter gaat. De rest van de dag heb ik vooral rustig aan gedaan, samen met Raymond een film gekeken. Om in de avond weer in Shade te zijn en op de kinderen te wachten, gelukkig hadden ze een erg leuke dag gehad maar helaas niet gewonnen. Maar meedoen is belangrijker dan winnen!

Maandag 6 augustus:

Ik voelde mijzelf niet beter (ongeduldig) dus dat werd een rustig dagje, met in de ochtend nog wat kleine dingetjes wassen. Om rond de middag naar de supermarkt te gaan om boodschappen te doen en samen met Raymond te lunchen. Een heerlijke soort sandwich gemaakt met kaas want ik had zo zin in kaas… Een echte kaaskop. Ik had zoveel gemaakt dat uiteindelijk veel extra mensen mee hebben kunnen eten, wel zo gezellig. Eenmaal terug in Shade heb ik heerlijk gedoucht , helaas doet het water het nog niet. Dus dat is jerrycans naar boven tillen. Om daarna “gewoon” met de kinderen te zijn…

Dinsdag 7 augustus:

Om iets te doen te hebben en wat toch niet zo intensief was , ben ik schoenen en shirts voor in de sloppenwijken gaan kopen. Hier worden namelijk al tweedehands schoenen verkocht voor een klein prijsje en de mensen in de sloppenwijk zijn er erg blij mee. Zo heb ik dus van sponsorgeld 9 paar schoenen en 11 shirts kunnen kopen. Eenmaal terug in Shade was het erg rustig en heb ik rust gehouden. Veel kinderen gingen voetballen dus heb ik met de overige kinderen lekker rustig armbandjes gemaakt van Scooby-Doo en loomtouwtjes, het was voor mij ook even nadenken hoe dit alweer moest. De Scooby-Doo touwtjes werden in Nederland niet meer gebruikt en zijn uiteindelijk gesponsord, heel veel dank hiervoor… De Scooby-Doo heeft zoveel kinderen blij gemaakt. Na het eten waren uiteindelijk alle kinderen armbandjes aan het maken, wat een erg leuk gezicht was.

Woensdag 8 augustus:

Vandaag wilde ik eigenlijk naar Oasis om naar de groep met blinde mensen te gaan, helaas hoorde ik op het laatste moment dat er niemand op het veld was en het beter was een andere keer te doen. Dat was dus even omschakelen aangezien ik de motorbiker al gebeld had. Ik ben daarom eerst mijn kleine handbagage koffertje bij Raymond op wezen halen, dit moet met een Motorbike aangezien de wegen hier niet heel goed zijn. Om daarna als verrassing Raymond te helpen in zijn winkeltje. Vooral schoon te maken, posters/proefplankjes te maken en zelf klanten te helpen. Daarna hebben we geluncht en ben ik later terug naar Shade gegaan… Om in de avond vooral rustig aan met de kinderen te zijn.

Donderdag 9 augustus:

Deze keer ben ik wel naar Oasis gegaan, waar nu heel veel kinderen zijn in verband met de vakanties. Wat erg opvalt is dat de kleren gaten hebben of erg vies zijn, soms is dat best lastig om te zien. Na even op het veld te zijn geweest zijn we naar de Office gegaan om hier de kleren en schoenen uit te delen. Mooi om de kinderen te zien stralen bij alleen maar één shirt of één paar schoenen. Ik had niet verwacht dat er zoveel meisjes zouden zijn dus misschien volgende keer maar een paar kleren voor hun meenemen, zij verdienen het namelijk net zo erg. Na het uitdelen heb ik met wat meisjes lopen tekenen, speciaal om niet dezelfde taal te spreken maar toch plezier te kunnen hebben . Daarna ben ik even bij Raymond langsgegaan waar ik toch weer niet lekker werd. Eenmaal in Shade heb ik het daarom echt even rustig aan gedaan. Om daarna met de kinderen tv te kijken en erbij te zijn toen ze de groentes gingen planten. Na het eten hebben we nog even muziek geluisterd , waarbij Talim op mijn schoot inslaap viel…

Vrijdag 10 augustus:

Ik ben de dag calm aan begonnen, waaronder alle blogs schrijven. Om daarna wat kleren te wassen en lekker te douche. Daarna ben ik naar ananas mall gegaan om wat medicijnen voor mijn darmen te halen en wat boodschappen te doen. Ik had nog wat tijd over dus ben ik bij Raymond langs gegaan, wat eigenlijk standaard is geworden. Eenmaal terug in Shade heb ik nog wat gevolleybald met de meiden en ben ik daarna met Esther boodschappen wezen doen voor een “meidenavond”, waarbij de jongens natuurlijk niet vergeten mogen worden. Dankjewel Jannie voor het sponsoren! Toen wij eenmaal weer terugkwamen waren de kinderen aan het tekenen en heb ik nog even mee getekend om daarna nog wat tv te kijken. Helaas toen ik weer boven was, kreeg ik de grootste teleurstelling: het water doet het na nog geen twee dagen weer niet. Balen! Maar ik heb wel genoten van de twee dagen met water….

Nu maar hopen dat het snel opgelost is. Tot snel!

Liefst Romy


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “De zesde week: bellenblaas en sponsoring Oasis.