De zevende keer Kenia: dankbaar! 1


Ik ben nu ongeveer 2,5 week in ons eigen huis in Kenia. Dit is de zevende keer dat ik in Kenia ben, de zevende keer! De weken gaan zo snel! Ik ben nog ongeveer een week in Kenia (vanwege het omboeken van mijn vlucht 😊) voordat ik weer terug naar Nederland reis om verder te studeren. 

Het gekke is dat ik mij meteen weer thuis voelde , het voelde vertrouwd. Deze 1,5 week hebben mij wederom doen realiseren hoe goed ik het eigenlijk heb. We leven heel basic; we hebben geen stromend water (en douchen met een emmer), beperkt elektriciteit, een wc zonder wc bril, een plastic vloer, niet gestucte muren en kleding wassen met de hand in koud water. Toch genieten we elke dag van alle kleine dingen, bijvoorbeeld een wc rol houder aan de muur. Eigenlijk elke dag spreken we naar elkaar uit: we zijn zo gezegend. Niet zozeer omdat we veel hebben of ons huis perfect is. Maar waarom dan wel? We hebben elke dag te eten, kunnen (samen) gaan en staan waar we willen en kunnen daarbij ook nog andere helpen. Het zijn de kleine dingen, zoals samen koken of onze hond George blij zien die er echt toe doen. Alle andere dingen in het leven zijn even weggevallen en vervangen door dankbaarheid. Dankbaarheid dat we slapen met volle buiken, dat we naar school kunnen gaan en zoveel meer. 

De blije gezichten bij het geven van kleding/ voedselpakketten of het geven van de haakles maken mij ook weer blij. Het is misschien de eerste keer in lange tijd dat ik het gevoel heb dat we goed doen, dat we een goed voorbeeld geven en mensen die het echt nodig hebben helpen op een menselijke manier. Zo kreeg ik gisteren als bedankje een gehaakt armbandje van een van de adia members, zo lief! Wat mede helpt is dat we meer dan ooit een rust hebben gevonden, wij zijn wij. Mensen kunnen praten over ons en dat zal niet veranderen, maar we staan samen en leven ons eigen leven. Waarbij ons doel is elke dag , ook al is het voor een persoon, het leven een stukje beter te maken.

We zijn heel blij dit allemaal te hebben kunnen doen (mede dankzij onze sponsors!) en kijken uit naar onze laatste dagen samen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een gedachte over “De zevende keer Kenia: dankbaar!

  • Joke van Kooten

    Fijn te horen dat het jullie goed gaat, dat je het fijn hebt samen en de familie en vrienden daar! Ik ben zo benieuwd hoe het met de tuin gaat, brengt het jullie wat je ervan gehoopt hebt en de organisatie, wat gebeurt er buiten de gespreksdagen om? Nou onze hartelijke groeten aan Reymond en jou, is Reymond al eens hier geweest? Groetjes, Joke en Gerard