De eerste koffer is gevuld.


Hierbij mijn tweede blog! Morgen is het nog maar 2 maandjes voordat ik weer naar Kenia ga ( of mag haha) , wat vliegt de tijd! Omdat ik weet dat ik de laatste maand weinig tijd zal hebben door school, wilde ik heel graag nu al beginnen met koffers inpakken. In deze blog zal ik dan ook stap voor stap de inhoud van de eerste felroze koffer laten zien.

Mijn zus en ik hebben samen 4 koffers, dit is 2 koffers en dus 46kg meer dan vorig jaar. Heel veel extra spullen kunnen dus mee. Leuk maar ook wel een gedoe, want wat nemen we mee en hoeveel? Wat zullen de kinderen leuk vinden en wat is vooral praktisch. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik vind dat de eerste koffer al de perfecte mix is tussen de nuttige en leuke spullen.

Dan nu de spullen:

  • 60 bellenblazen, zo leuk om uit te kunnen delen in de sloppenwijken zodat de kinderen iets te spelen hebben.
  • 28 paar sokken, omdat sokken zo snel slijten in Kenia.
  • 4 gevulde EHBO-dozen en 2 tasjes met EHBO-spullen, om zo mijn EHBO lessen mee aan te vullen.
  • 11 tasjes, deze zijn erg handig om te vullen en mensen in de sloppenwijken kunnen met deze tasjes hun eigen spullen goed bij elkaar houden.
  • 6 shirtjes voor de (oude/nieuwe) huismoeders, omdat zij het ook verdienen.
  • 5 sportjasjes, voor de kinderen en voor de boardmembers.
  • 3 paar sandalen voor de kinderen, omdat schoenen altijd bruikbaar zijn.
  • Skoubidou touwtjes, tennisspel, overschietbal, loopklossen en 2 gezichtsstiften met de Nederlandse vlag. Ik zie de leuke zaterdag/zondag middagen al helemaal voor me.
  • 8 pakjes stiften, zowel voor Shade en Oasis maar ook voor de andere projecten erg leuk.
  • 1 boemba knuffel, deze hebben we van een kindje gekregen om mee te nemen, hierdoor moest dus wel meteen in de koffer. Te schattig!

Gewicht van de koffer en sponsors:

De koffer weegt precies 22,9 kg en wat zit er al veel in dus ik ben zeer tevreden! Ik vraag me wel af hoe de koffer ooit nog naar beneden komt en überhaupt in Kenia maar dat is een zorg voor later. Zonder al onze sponsors hadden we nooit deze koffer volgekregen dus nogmaals heel veel dank! Nu de andere 3 koffers nog maar dat komt vast goed, hierover later meer… Ik hoop jullie zo een beetje een kijkje in een van de koffers te hebben laten zien, hieronder staan nog wat foto’s.

Liefs Romy.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.