Frustratie maar ook het begin van 2022 3


Ik voel mij gelukkig ondertussen weer helemaal de oude. Wel probeer ik het nog rustig aan te doen, het is niet niks. 

Wat gebeurt er hier toch veel in korte tijd. Zo zijn onze palen van ons hek rondom het land gestolen. Langzaamaan verdwenen er steeds meer, frustrerend! Totdat Reymond twee mannen op heterdaad betrapte, eentje zit nu (na Reymond nog met een manchette bedreigd te hebben) in de gevangenis. Helaas kunnen wij hier niet veel van verwachten, de rechtszaak is pas in maart en de man wordt maar aangeklaagd voor 3 palen die ze destijds tilde. Het is daarom vooral ons verlies. 

Wat voelde we ons slecht, ondertussen waren 30 palen en veel ijzer weg en daardoor ons hele hekwerk. Waarom wij? Hebben we dit verdiend? Ik stelde mijzelf veel vragen. We hebben lang gebaald, een traan gelaten maar geloven ook dat alles met een reden gebeurt. Reymond gaf als voorbeeld dat als je twee mango bomen hebt , een met vruchten en een zonder. Dan zullen mensen stenen gooien met degene met vruchten, ongeacht of de boom hierdoor misschien geraakt wordt en “pijn” heeft. Het is daarom vooral bij ons van belang te blijven staan en te zorgen dat de “stenen” niet al te veel zeer doen. We gaan weer door, we moeten door. Ondanks dat we keer op keer teleurgesteld worden en we alleen elkaar kunnen vertrouwen. We voelen ons sterk.

Daarnaast heb ik mijn allereerste nieuwjaar in Kenia gevierd, wat speciaal! We zijn heel dankbaar. Ik heb oliebollen en appelbeignets gebakken, voor de eerste keer. Wat lekker en gelukkig vond Reymond dit ook. Nieuwjaar hebben we samen in ons appartement gevierd. Op 1 januari zijn we met de motorbike naar Reymond zijn familie gegaan, 58 km heen en 58 km terug, wat een lange maar mooie reis. Gelukkig vielen hier de oliebollen en appelbeignets ook in de smaak, zelfs Reymond zijn oma van 90 vond ze heel lekker. 

We zijn druk bezig met Adia, er komen mooie dingen aan! Het huis vordert ook gestaag, ondertussen lijkt het al een echt huis te worden, zo gaaf. 

Ik wil jullie allemaal een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen , waar we nog meer mogen genieten van de kleine dingen. 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 gedachten over “Frustratie maar ook het begin van 2022

 • Joke van kooten

  Gelukkig Nieuwjaar, laat je niet uit het veld slaan, heftig voor Reymond maar wat een opluchting dat het goed is afgelopen. Hier oud en nieuw in lockdown, en hoge temperaturen, heel raar. Veel succes gewenst en bovenal veel gezondheid en liefde!!

 • Elsje Fieder

  Wat een ellende weer voor jullie! Maar wat heeft Reymond dit mooi verwoord…Reymond gaf als voorbeeld dat als je twee mango bomen hebt , een met vruchten en een zonder. Dan zullen mensen stenen gooien met degene met vruchten, ongeacht of de boom hierdoor misschien geraakt wordt en “pijn” heeft.

  Een wijs man, ook al doet het zeer.

  En fijn dat je weer zo goed als opgeknapt bent (pppff).
  Hoop dat jullie vanaf nu alleen maar voorspoed hebben!
  lieve gr. Elsje

  ps, ik wens jullie veel geluk, gezondheid en liefde voor 2022