Het sponsorgeld, de markt en de terugreis.


Maandag 26 juli 

Deze dag zou ik met de huismoeders Ann en Rose naar de stad gaan om wat dingen van het sponsorgeld te kopen. ‘S ochtends hebben Lieke en ik eerst alle vaat gedaan en geholpen met koken. Daarna zijn we snel de was gaan doen , ik kan er maar niet aan wennen dat het zoveel werk is.. Mijn handen deden er gewoon zeer van. Nadat alle klusjes gedaan waren zijn we naar de stad gegaan om hier 18 paar schoolsokken te kopen, dit omdat de schoolsokken die ze nu dragen meer gaten zijn dan echt stof. Ook heb ik van het sponsorgeld 18 bakjes gekocht, hier doen ze het eten in om mee naar school te nemen . Een aantal kinderen hadden gebroken bakjes of zelf geen , deze kinderen gebruikte Becel bakjes waar normaal het boter inzit.
Toen we eenmaal terug waren, dit duurt zo lang aangezien de matatus wachten totdat ze helemaal volgepropt zitten, heb ik nog met de kinderen gespeeld. Deze dag begonnen de kinderen echt te beseffen dat ik nog maar een dag te gaan had, lastig want aan de ene kant wil ik gaan maar eigenlijk wil ik ook heel graag blijven..

Dinsdag 27 juli 

De laatste echte dag in Shade was dan toch echt aangebroken en ik had veel te doen. Ik wilde heel graag voor de huismoeders etc. een pakketje maken die ik kon geven. Dit betekende dus met de motorbike naar de supermarkt om half 9. Hier heb ik alle spulletjes gehaald om zo voor 8 mensen een pakketje te maken. Ik had zoveel spullen dat zelfs de medewerkers elke keer een nieuw mandje kwamen brengen, je bent eenmaal een muzungu of niet. Vervolgens zijn we met 3 grote zakken met spullen met de Motorbike naar Shade gegaan, altijd spannend haha. Ik ben daarna meteen doorgegaan naar Oasis om daar het geld te overhandigen zodat 2 kinderen naar school kunnen. Met ongeveer €20 kunnen ze al een uniform kopen waardoor een kind naar school kan en dit is natuurlijk heel belangrijk. Een kind heb ik kunnen sponsoren uit de sponsor pot en een kind heeft Anneke gesponsord , dank je wel!
Toen ik weer eenmaal in Shade was zijn we naar de markt gegaan waar ik nog advocados en ananas heb gekocht . Ook heb ik hier van het sponsorgeld nog 3 emmers gekocht waar de kinderen het water in kunnen doen om zichzelf te wassen. De emmers die ze nu hadden konden ze niet goed verplaatsen en waren deels kapot. Ook heb ik nog 3 plastic ballen gekocht, gewoon omdat ze het zo leuk vinden. Toen we rond half 4 weer thuis waren, de markt duurt altijd lang, kwamen de kinderen al weer thuis.
Ik heb nog lekker genoten van ze en voor het eten was mijn afscheidsfeestje. De kinderen en andere mensen gingen dansen en ik heb super leuke cadeautjes gehad , zo lief en speciaal. Ik heb alle kinderen een zelfgemaakf armbandje gegeven en ze waren er zo blij mee! Ik ga ze zo missen… Daarna ben ik maar naar bed gegaan aangezien mijn wekker vroeg ging.

Woensdag 27 juli

Om 2 uur in de nacht ben ik opgestaan om zo om 3 uur bij Shade te vertrekken. Rond deze tijd zijn Naftali (de voorzitter) en ik met de auto naar het vliegveld gereden en nog even gekletst. Eenmaal ingecheckt en mijn bagage afgegeven was het toch echt nog dik 3 uur wachten en ik haat wachten! Gelukkig waren mijn moeder en zus wakker om zo even te kletsen. Rond 7 uur gingen we dan eindelijk de lucht in, eindelijk. Na 3 films en heel lang wachten was ik dan eindelijk weer in Nederland. Wat een speciaal gevoel toen mijn ouders,zus,Anneke,Toon en mijn hond er stonden. Ik moest echt even om me heen kijken en beseffen; ik ben weer in Nederland. We zijn naar huis gereden en thuis stonden ook al mensen te wachten. We hebben taart gegeten en daarna gewoon zoals normaal weer op de bank gezeten en lekker uitgerust…
Dit was dan mijn avontuur. Ik kan alleen maar zeggen dat ik Shade geweldig vind! Geweldige mensen en een goede omgeving. Ik heb geleerd van kleine dingen te genieten en te zien dat wij het in Nederland heel goed hebben. Ik heb gezien dat niet iedereen het slecht heeft in Kenia , ja er zijn mensen die het slecht hebben en zeker meer aandacht verdienen maar er zijn ook mensen die een prima leven hebben. Er waren mooie maar ook zeker moeilijke ervaringen , maar deze ervaringen hebben mij ook weer doen groeien. Ik heb dan ook zoveel geleerd en gezien dat ik nog wel uren kan schrijven. Maar ik weet zeker dat ik dit nooit zal vergeten en ik nu al zo graag terug wil… Ik wil Dina dan ook nog in het speciaal bedanken voor alle hulp en steun!En natuurlijk iedereen die meegeleefd heeft, dank jullie wel!
Liefs Romy
Jose en Ronald
Geplaatst op 28 juli 2016 om 23:48 uur
Als ouders van Lieke vonden wij het ook erg leuk om jouw verslagen te lezen. Zo kregen we alvast een beeld van wat Lieke daar meemaakt en nog mee zal maken!
Karen
Geplaatst op 28 juli 2016 om 22:25 uur
Ik heb genoten van je verslagen! Geniet van je thuiskomst en ik weet zeker dat je nog vaak terug denkt aan shade!
Dina – Shade Children Foundation
Geplaatst op 28 juli 2016 om 22:13 uur
Het was leuk je te volgen. Stiekem zijn wij ook een beetje trots op jou! Ik bewonder de manier waarop je naar situaties kunt kijken. Geen goed of fout, maar anders, In het juiste perspectief. Je hebt in korte tijd veel betekend voor veel (mensen)kinderen. Dankjewel, Asante Sana!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.