Huisje, boompje en beestje! 4


Huisje, boompje en beestje… Wat is er veel gebeurd in de tussentijd. Voor lange tijd dromen Reymond en ik om een eigen stuk land te hebben met een klein huisje en wat dieren eromheen. Een hond, een koe en kippen? Samen bouwen aan onze toekomst, dat is wat we willen.

Toen ik in september twee weken in Kenia was, is onze zoektocht naar een stuk land definitief gestart. Na meerdere stukken land bezichtigd te hebben, werden we verliefd op een land wat zowel voor landbouw als voor een huisje gebruikt kon worden. In de maanden dat ik in Nederland was , zijn we doorgegaan met het hele proces. Na wat strubbelingen en heel veel spanning, het blijft toch altijd spannend, mogen we nu zeggen dat het land officieel van ons is. Het is nog heel onwerkelijk dat dit stuk land van 165 bij 70 meter daadwerkelijk van ons is. Dat wij de eigenaren zijn van dit land wat al zo als thuis voelt, onwerkelijk maar we zijn zo dankbaar. We hadden dit niet durven dromen.

Nu het land officieel van ons is, zijn we nadat ik mij weer beter voelde meteen begonnen met het land klaarmaken. Zo hebben we watermeloen gezaaid, de aardappels die er al stonden verplaatst, 17 bananenplanten op het land neergezet en daarnaast nog eens 47 andere planten/ bomen neergezet (denk aan mango, passievrucht, papaya etc.). Wat zijn we dankbaar dat we dit kunnen doen en we hopen dat we hiermee ook weer veel mensen mee kunnen helpen. Er zijn twee jongens die ons helpen met al dit werk waardoor zij ook weer in de avond een maaltijd kunnen koken. Daarnaast hopen we , zodra de planten ook echt vruchten gaan geven, we deze kunnen verkopen en hier weer mensen mee aan werk kunnen helpen.

Met de gedachte dat we ook een huisje op het land willen gaan zetten de aankomende maanden en er genoeg ruimte op zowel het land als in onze harten is, zijn we naar het Keniaanse dierenasiel gegaan. Ik was geshockeerd hoeveel honden er hier zitten, mijn hart huilde. Wij mogen ons nu ook trotse baasjes noemen van George, een puppy van 11 weken uit het asiel. Hij is gered van de straten in Nairobi, waar hij alleen rondliep. George leeft nu nog bij ons in onze bedsitter (20m2) maar zal met de tijd, als hij groot genoeg is, op het land gaan wonen. Ik kan niet gelukkiger zijn met hoe we het getroffen hebben met George. Hij is lief, na een week al zindelijk, luistert al redelijk goed en houdt net zoals ons ontzettend van het land. Een enorm dankbare hond , die mij elke dag ontzettend blij maakt.

We zijn altijd heel erg gewend om andere te helpen en dat we nu naast dit ook bezig zijn met onze toekomst, kan soms lastig zijn . Want doen we dit wel goed? Doen we wel genoeg voor anderen? Zouden we niet meer voor anderen kunnen doen… Het is nog even zoeken hoe we dit vorm gaan geven. Voor nu zijn we heel dankbaar voor alles wat we kunnen doen, we beseffen al te goed dat we bevoorrecht zijn.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 gedachten over “Huisje, boompje en beestje!

 • Joke van Kooten

  Heel hartelijk gefeliciteerd, ik zal je iets vertellen, jullie iets vertellen! Toen ik klein meisje was vertelde jouw oma Scholten altijd dat ze,voordat ze opa leerde kennen, naar Afrika wilde om verpleegster te worden, ze hielp graag andere mensen. Ook had ze toen graag willen trouwen met een Afrikaanse man omdat je dan zulke mooie kinderen kreeg, ik vind het zo mooi Romy dat jij in alles haar droom aan het verwezelijken bent, het ontroerd mij! Als ik jullie ergens bij kan helpen zeg het dan, jij en Reymond veel geluk toegewenst. Hoelang moet je nog studeren eer dat je daar gaat wonen? Ik denk dat is de uiteindelijke bedoeling toch? Ik weet zeker dat we jullie dan komen bezoeken en dat wonderland gaan bekijken, kus en succes Joke

 • Elsje Fieder

  Ha Romy,
  Wat zijn jullie goed bezig zeg! En wat een schatje is George!
  Heel veel grote plannen, maar denken jullie ook een klein beetje aan jullie zelf!

  Het is heeerlijk om deze verhalen van jou weer te lezen, en ook leerzaam.
  En wat een prachtige foto’s!
  Blijf samen gezond.

  vr gr Elsje Fieder Elsje