Joytown, de laatste spullen en het uitje naar Fourteen Falls.


Donderdag 22 juli

Lieke, de nieuwe vrijwilliger, is deze nacht aangekomen! Nu ben ik dus niet meer alleen hier, niet dat ik dat was want er was altijd wel iemand hier. Na een beetje een rare nacht heb ik dan ook uitgeslapen en ben daarna de huismoeders gaan helpen met de was en zo veel gelachen ! Te leuk, gewoon lachen om de kleinste dingen. Daarna heb ik met mijn zus gefacetimed , hierbij heeft ze haar nieuwe huis laten zien.. Moeilijk momentje.  Daarna de huismoeders nog geholpen en even later zijn we naar joytown geweest, hier is een school voor gehandicapte kinderen. We hebben hier mogen rondkijken en ik heb nog wat schoolspullen kunnen afgeven. Ik had het misschien erger verwacht maar natuurlijk is er nog een hoop te doen, gehandicapten moeten in Afrika echt nog meer aandacht krijgen. Hun quote is “disability is is not inability” , wat ik echt een super quote vind! Toen we weer thuis waren hebben we de kinderen geholpen met de klusjes en heeft Ann frietjes voor me gebakken . Zodat deze dat ook een beetje een feestje voor mij was, wat een schat!

Vrijdag 23 juli

Vandaag zou Lieke met mij meegaan naar oasis en Umoja school, dit omdat ik de laatste spulletjes wou geven aan deze 2 projecten. We zijn dan ook eerst naar Umoja gegaan en we zijn daar super lief onthaald en de spulletjes werden met alle liefde ontvangen. Zulke lieve mensen! Ik heb hier dan ook beloofd binnen 2 jaar terug te komen… Oepsie? Daarna zijn we naar oasis gegaan, wat ik ook al een top project vind. Hier heb ik ook nog wat spulletjes afgegeven en we hebben nog met de jongens gevoetbald. Wel raar om te weten dat dit de laatste keer was, wat ga ik het missen… Nadat we weer thuis waren zijn we naar de bank gegaan zodat Lieke geld kon pinnen en we hebben daarna de boodschappen voor het uitje gehaald van zaterdag. Dit betekend ongeveer worstjes, popcorn, brood en limonade. Het leek wel alsof we voor een jaar aan eten kochten. Dit duurde wel een tijdje dus ik ben even naar boven gegaan en daarna hebben we de ananas uitgedeeld, wat ook een erg groot succes was. Ik ben daarna nog even met de kinderen gaan spelen en heb nog even voorgelezen.

Zaterdag 24 juli 

Vandaag was de dag dat het uitje naar fourteen falls gepland stond , gezellig! Fourteen falls is een soort park met allemaal watervallen. De kinderen vraagde heel de week al wanneer we gingen en waren dan ook super enthousiast. We zijn rond half 11 gegaan en kwamen rond half 5 terug, we hebben gevoetbald en allerlei andere spelletjes. Ook hebben we natuurlijk de watervallen gezien, super gaaf! Het aparte is nog wel dat mensen groepen vormen en zo de rivier oversteken hand in hand. Het is in ieder geval zo leuk om de kinderen te zien genieten van eigenlijk een klein uitje, dan geniet je zelf ook meteen. Toen we weer thuis waren hebben we gegeten en ik heb daarna de meisjes voorgelezen, na 3 verhaaltjes sliepen ze dan ook bijna allemaal. Ik vond het een geslaagde dag met super mensen. Nogmaals bedankt voor de mensen die dit mede mogelijk gemaakt hebben.

Zondag 25 juli

Deze dag ben ik voor de 4de keer, jaja 4 keer in 4 weken, naar de kerk geweest. Niet omdat ik het nou perse leuk vind maar omdat ik het met de kinderen zijn gewoon leuk vind. Eenmaal weer thuis , rond 12, hebben we na een tijdje gegeten en heb ik daarna denk ik wel 2 uur met huismoeder Ann gekletst bij het vuur. Wat kunnen we goed met elkaar en met een blik weten we meteen hoe de ander zich voelt, zo fijn! We kunnen kletsen over van alles en nog wat. Hierna ben ik even boven geweest maar ben daarna weer naar beneden gegaan om popcorn,wat nog overgebleven was van het uitje, uit te delen. Na buiten spelen was deze dag ook weer lang genoeg geweest.
Door een stroomstoring is mijn blog iets later online, maar wat maakt het uit? Ik heb in ieder geval weer geleerd dat ik heel afhankelijk ben van elektriciteit, nu ben ik er nog blijer mee . Gewoon omdat wij het altijd hebben..
Liefs Romy
Gerda
Geplaatst op 26 juli 2016 om 18:33 uur
Vandaag een lastige dag voor je, we kregen weer en mooie kaart van je met de hele groep kinderen,we hebben je enorm gemist, maar snappen jou heel goed dat je het daar ook gaat missen na zulke mooie ervaringen, lieve mensen, lieve kinderen die jou ook zeker zullen missen.Je bent onze kanjer en hebt het super gedaan.
Dina van Doesburg
Geplaatst op 25 juli 2016 om 23:02 uur
Aftellen nu…. Je hebt het top gedaan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.