Malaria, een longontsteking en kerst. 2


Alsof het allemaal nog niet genoeg was.. Ik had de hele week al hoofdpijn , gek maar niet zorgwekkend. Vrijdag werd deze pijn erger, kreeg ik ook pijn in mijn lichaam en voelde ik mij erg slap. Hmm zou het malaria zijn? Ik ben vroeg van ons land terug gegaan , even slapen en dan zal het wel beter zijn. Helaas voelde ik mij slechter, ik werd wakker met 39,3 koorts. Iets in mij zei dat dit niet goed was en we zijn in de avond nog naar een kliniek gegaan om op malaria te testen. Ze wilde eigenlijk niet testen, want in Thika is er geen malaria, wacht het maar even af. Ik heb er toch op aangedrongen, het voelde niet goed. En wat blijkt… Malaria positief. Een opluchting maar ook beangstigend aangezien ik de preventieve malaria tabletten helaas niet meer mag slikken. 

Gelukkig verdween na het nemen van de malaria medicatie de hoofdpijn snel. Wat niet verdween is de koorts , de misselijkheid en mijn hoestje. Zou mijn malaria dan wel echt weg zijn? Maandagavond zijn we wederom terug gegaan. Het goede nieuws is dat de malaria weg is, het slechte nieuws is dat ik er nog een longontsteking bovenop heb gekregen. Ik snap niet hoe maar wat een gedoe, ik wilde weer gewoon alles kunnen doen. Gelukkig na nog een antibiotica kuur en in totaal 6 dagen binnen zitten voel ik mij weer een stuk beter, nog niet de oude maar dat komt wel. 

Ondertussen zijn ze op ons land goed doorgegaan, Reymond en de rest hebben heel hard gewerkt. De fundatie is er ondertussen en aan het buitentoilet is ook een begin gemaakt. Super trots en mooi om al deze fases te zien en samen mee te mogen maken. 

Kerst is net voorbij en we hebben heerlijk genoten samen. Onze eerste echte kerst samen, wauw. Bijzonder. We zijn naar de kerk geweest (wat super gezellig was), hebben we een rondtour gedaan , samen op het land geluncht en zijn we uiteten geweest. Het was fijn maar ook moeilijk, helaas kan ik mijzelf niet in tweeën delen, kon dat soms maar. Dan kon ik even zowel in Kenia als in Nederland zijn. We hebben doordat ik de week voor kerst ziek was niet alles kunnen doen wat we graag wilde, zoals kerstkaarten en voedselpakketjes uitdelen. Jammer maar er komen nog genoeg weken aan. 

Het waren zware dagen maar vooral ook dagen gevuld met liefde en goede gesprekken !  Op naar hopelijk betere dagen..


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Malaria, een longontsteking en kerst.

 • Anoniem

  Wouw wat mooi om te zien wat jullie allemaal doen.
  Hoe jullie huisje vorm begint te krijgen. En natuurlijk de gelukkige liefdevolle gezichten van jullie.
  Erg spijtig dat je zo ziek geweest bent. En ik snap dat je je af en toe in tweeën zou kunnen splitsen.
  Nog veel mooie weken om te werken aan jullie toekomst.
  Groetjes uit Tiel