Mijn eerste blog over mijn reis naar Kenia 2016


Hoi hoi,

Wauw wat raar, hier is dan de eerste blog over mijn reis naar Kenia. Ik praat er nu al ongeveer twee jaar over, dat ik ooit graag vrijwilligerswerk in Afrika zou willen doen. Ik had dit na mijn turbulente leven dan ook nooit kunnen dromen. Ik moet er nog een beetje aan wennen, want ja in juni ga ik naar Kenia! Maar ik denk dat dit snel gaat wennen en dat de onzekerheid overgaat naar heel veel enthousiasme. Niet dat ik er nu al super veel zin in heb.. Ik zal eerst even vertellen over bijzonder stoffig, veel mensen zullen mij hiervan kennen. Ik ben hiermee geld aan het inzamelen voor mijn reis. Dit door middel van het verkopen van stoffen hartjes en ondertussen verkoop ik ook sterren, vogels, vlinders en sleutelhangers. Naast dat ik deze verkoop voor het geld, vind ik het ook nog is bere leuk! Ik hoop dan ook de laatste maandjes met Bijzonder Stoffig nog wat extra geld op te halen. Er staan nog een aantal markten en natuurlijk zijn ze altijd te bestellen.

Dan is er nog de vraag waarom ik eigenlijk naar Afrika wil, want het is natuurlijk wel een beetje extreem. Ik kan daar eigenlijk geen antwoord op geven. Zelfontplooiing misschien? Ik hoop zelfstandiger en mondiger te worden, want dit kan nog wel een beetje verbeterd worden. Dit is natuurlijk niet het hoofddoel, ik wil ervaren hoe andere culturen zijn en andere mensen leren kennen. Natuurlijk de kinderen helpen vind ik ook erg belangrijk , eigenlijk gewoon mijn steentje bijdragen. Dat is het eigenlijk, het wordt vast een super ervaring. Natuurlijk zijn er ook angsten en zullen bepaalde dingen mij ook tegen houden, maar ik wil mijn angsten niet water blijven geven zodat ze net zoals planten blijven groeien. Problemen zullen er altijd zijn, het ligt er alleen aan hoe je ermee omgaat.

Nou dat is wel genoeg over mij, nu over de organisatie. Ik ga vrijwilligerswerk doen bij Shade Children Foundation. Dit is een kindertehuis in Kenia, Thika, waar ongeveer 20 kinderen wonen. De kinderen kunnen door omstandigheden niet meer thuis wonen en krijgen bij Shade onderdak en natuurlijk liefde. Eind juni zal ik dan ook naar alle waarschijnlijkheid voor een maand vertrekken om in het huis van Shade Children Foundation te verblijven. Tot nu toe ga ik nog alleen naar Kenia, dit kan natuurlijk nog veranderen als er nog meer vrijwilligers komen. De datum staat nog niet vast maar dit duur vast niet lang meer, aangezien ik niet meer heel veel geduld heb.

Door middel van deze blog wil ik jullie op de hoogte houden over de voorbereidingen en natuurlijk de reis zelf. Ik heb er nu al super veel zin in en hoop dat jullie even enthousiast zijn om mijn blog te lezen. Ik ga ondertussen nog even door met dingen regelen, hopelijk tot snel!

Liefs Romy

 

Dina van Doesburg- Shade Children Foundation.
Geplaatst op 06 april 2016 om 12:44 uur
Leuk stuk! Ik zal de mensen hier vast voorbereiden op je komst. Maar ik weet zeker dat je hier een goede tijd zult hebben! Welkom in Shade!
Jacqueline
Geplaatst op 06 april 2016 om 10:28 uur
Hartstikke goed van je Een hele uitdaging En ik hoop nog veel van je te lezen heel veel succes
Susan Elens
Geplaatst op 05 april 2016 om 18:15 uur
Wauw Romy, ik ben echt super trots op je! Wat ren prachtige ervaring en een mooie uitdaging! Ik hoop dat ik je mag volgen en een beetje meegenieten… Liefs Susan
Conny ter Wee
Geplaatst op 05 april 2016 om 17:33 uur
Super meid dat je dit gaat doen. Een hele uitdaging, maar spannend ook. Ik denk dat als jij terug komt van deze reis, je met een tevreden en voldaan gevoel er op terug kijkt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.