Safari.


Dinsdag 6 juli

De dag begon vroeg , ik was al rond half 5 wakker . Deze dag gingen we op safari, naar Masai Mara . We zijn opgehaald door Stanley en zijn daarna in Nairobi afgezet om zo met een busje naar het tentenkamp te gaan. We kwamen al snel in een soort file en dit kwam door een protest tegen de politie. Oke, sta je dan . Het begon steeds langer te duren en we werden steeds ongeduldiger , totdat er ineens allemaal politieagenten met grote wapens en een politieauto in het gras voorbij scheurde. Dit waren we echt niet gewend.. Na nog een tijd wachten hoorde we een knal en iedereen begon te rennen , ik vond het wel even schrikken! Al snel volgde de tweede knal, zat iedereen in de busjes en waren er geen mensen meer op straat. Toen ineens begon iedereen als een gekke te rijden, wat een rare situatie. Het bleken waarschuwingsschoten en traangas te zijn om zo het protest te stoppen. Nu weet ik pas hoe het is om echt die angst te voelen, heel raar! Toen we eindelijk weer reden na meer dan 3 uur wachten hadden we prachtig uitzicht.
Toen we echt bij Masai Mara aankwamen begonnen allemaal kindjes te zwaaien, hoe schattig. Wel vroegen ze meteen om sweets.. Ik had even een realisatie momentje dat die kinderen alleen maar om èèn snoepjes vragen en wij in Nederland om nieuwe telefoons,tablets en computers vragen. Wat een verschil! We kwamen dan ook eindelijk na 11,5 uur zittend/staand in of naast de auto aan. We waren te laat om de night game drive nog te doen, deze werd dus verschoven naar de volgende dag. We hebben nog gegeten en zijn daarna naar bed gegaan want we waren kapot.

Woensdag 7 Juli

We waren al heel vroeg wakker maar helaas vertelde Irene me dat ze ’s nachts ziek was geworden en dus niet meekon, balen! Na wat dingen geregeld te hebben en snel gegeten te hebben vertrokken we dan eindelijk . Wat een mooi land is Afrika toch! We hebben allerlei dieren gezien, het meest indrukwekkende vond ik toch wel de olifanten. Ze stonden zo dichtbij.. We zijn zelfs een stukje in Tanzania geweest en daar bij een grote rivier geweest om nijlpaarden en krokodillen te zien. Het was dan ook een heel stuk terugrijden maar het was het zeker waard. Eenmaal aangekomen kreeg ik te horen dat Irene malaria heeft, zo balen.. Helaas kon ik niet mee naar de Masai Mara stam omdat ze dit nog na de drive gingen doen en ik heel moe was. Pech! Maar ik denk dat ik dus echt nog een keer terug moet haha.

Donderdag 8 juli

Dit was de dag van de morning game drive , Irene ging mee omdat we niet meer terug hij het tentenkamp kwamen. Al snel zagen we heel veel busjes bij elkaar staan, dit betekend dat er dus iets te zien is. Het waren de leeuwen met een net gevangen prooi! Zo gaaf, we waren 2/3 meter van ze vandaan. Daarna hebben we weer nog heel veel zebra’s en giraffen gezien. Na 2 uur door het park te hebben gereden zijn we dan ook weer richting huis gereden, ik had toch wel een beetje heimwee. Want wat voel ik je thuis in Shade en wat mis ik Nederland al. We zijn nog met Irene langs het ziekenhuis gereden omdat het nog steeds niet over was. Nadat we wat pillen bij een apotheek gehaald hadden, waren we weer thuis. Wat zijn we lief ontvangen door de huismoeders en kinderen, zo blij om ze weer te zien!

Vrijdag 9 juli

‘S ochtends heb ik uitgeslapen en ben daarna alleen met de Motorbike naar Thika town gegaan, dit omdat mijn Keniaanse simkaart in mijn telefoon het al 2 dagen niet deed . Tja, dit bewijst ook weer dat ik niet zonder kan. Na 2 uur gewacht te hebben liep ik dan eindelijk met een werkende simkaart de winkel uit. Toen ik weer terug in Shade was heb ik uitgerust en natuurlijk iedereen weer berichtjes gestuurd. Ik heb daarna even met Dina gebeld en heb toen Susan geholpen met de afwas. Ik vind het zo knap hoe de kinderen dit doen zonder geklaag! Echt respect. Na de afwas heb ik nog een heel gesprek met huismoeder Ann gehad over dat ik nu echt bij de familie hoor en over het uiterlijk van mensen. Ik heb er vanaf nu dus 3 big mama’s ,1 vader en 24 zusjes en broertjes bij haha . Daarna gegeten en small Joyce geholpen met de afwas, om zo al de gemiste jaren van niet afwassen in te halen haha.

Het waren dus een paar rare dagen maar maar wat ben ik super blij om weer te kunnen genieten van de kinderen. Zin in de aankomende 2,5 weken. De safari zelf was in ieder geval iets om nooit te vergeten!

Liefs Romy

 

joost
Geplaatst op 09 juli 2016 om 14:07 uur
Leuk dat je zo geniet van Kenia en het verblijf in shade ondanks ze niet zoveel hebben voelt het echt als een warm huis uit je verhalen !
Dina van Doesburg
Geplaatst op 08 juli 2016 om 20:33 uur
Wat een pech hebben jullie gehad. Toch fijn dat je een klein stukje van het mooie Kenia hebt gezien. Mooi he? Die blauwe gloed op de heuvels…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.