Wat is Adia precies? 2


Weer een week voorbij. Wauw wat gaat de tijd toch snel. Elke week is er wel weer iets nieuws te ontdekken of leer ik weer wat bij.

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met Adia. Zo hebben we met de organisatie mama Justine kunnen helpen om haar winkeltje op te starten, wat was ze dankbaar en blij. Ondertussen loopt het winkeltje heel erg goed, er staat soms zelfs een rij! Ook merken we dat er vraag is naar het maandverband , fijn dat we zo mensen kunnen helpen. Het blijft soms lastig te bevatten dat maandverband niet voor iedereen te betalen is. We zijn heel erg trots op hoe mama Justine het doet en zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

We krijgen vaak de vraag wat we willen gaan doen met Adia, de organisatie die we aan het opzetten zijn. Het idee is om jongeren (maar ook volwassenen) te helpen om hun dromen te verwezenlijken, niet iedereen heeft dezelfde kansen om deze dromen waar te maken. Dit terwijl er heel veel mensen zijn met talenten, het is zonde om deze talenten niet te benutten. We hopen daarom een duurzame vicieuze cirkel op te gaan bouwen. Dit betekent dat we de verantwoordelijkheid leggen bij de persoon die we helpen en ook verwachten dat bijvoorbeeld (een deel) van het geld terug wordt betaald of dat de persoon zelf weer iets gaat betekenen voor anderen in de organisatie. Op deze manier blijft de organisatie in de toekomst draaiende doordat mensen elkaar helpen. 

Naast dat we talenten willen helpen, zijn we ook van mening dat om dit waar te maken je wel de basis dingen nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan eten en maandverband. Zonder maandverband kan het zomaar zijn dat vrouwen thuis moeten blijven of dat tieners uitvallen in school. We willen daarom ook hier mensen mee helpen, we zijn al begonnen met het maken van de voedselpakketjes. Zo zit er in een voedselpakketje thee, melk, zeep, vaseline , suiker, rijst/ meel, koekjes etc.  

Een belangrijk aspect van je dromen waarmaken is ook goed mentaal in je vel zitten. Helaas is er veel depressiviteit in Kenya, bijvoorbeeld door de uitzichtloze situaties. Adia wil daarom ook hier mee bezig gaan, snel zal hier meer over bekend worden!

Voor nu gaan we vooral zo door. Ikzelf ben vooral bezig met de administratieve dingen zoals de constitutie, de website en afspraken, dit terwijl Reymond druk bezig met ons huis is. Daarnaast zijn we op de momenten dat we samen zijn enorm aan het genieten. Het klinkt gek, maar ik ben al dolgelukkig met dat de supermarkt stokbrood verkocht en we deze (zonder iets erop) hebben opgegeten op ons land. Ook ben ik veel aan het koken, waar ik enorm van kan genieten. We hopen zodra ons huis klaar is (hierover later meer) ons volledig te kunnen focussen op Adia. We zijn super dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen, we voelen ons vereerd.Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 gedachten over “Wat is Adia precies?